štvrtok 15. júna 2017

Jahodová šarlota

Sezóna jahôd už síce končí, ale zopár sa ich v záhradke predsa len nájde. Z posledných zbytkov jahôd si možete pripraviť túto jednoduchú a chutnú šarlotu :)

Ingrediencie:
  • 250g mascarpone
  • 100g práškového cukru
  • 1/2 balíčka vanilkového cukru
  • 1PL citrónovej šťavy
  • 250g jemného tvarohu
  • 250ml smotany na šľahanie
  • 1 balenie stužovača sľahačky
  • jahody
  • dlhé piškóty
Postup: Spodok a boky misy vyložíme piškótami. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a s tvarohom. Smotanu vymiešame so stužovačom a zľahka vmiešame do krému. Polovicu krému nalejeme na piškóty, poukladáme jahody a potrieme zvyškom krému. Dáme stuhnúť min. na 1 hodinu do chladničky. Pred podávaním ozdobíme jahodami.

šarlota


šarlota


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára