streda 31. mája 2017

Tvarohové tartaletky s čerstvým ovocím

Opäť som tartaletkovala :) Tieto koláčiky mám veľmi rada na všetky možné spôsoby. Síce zaberú viacej času ako koláčiky, ktoré sa zamiešajú v jednej miske a vylejú na plech, ale je to dobre investovaný čas ;) Tentokrát som formičky na tartaletky plnila klasickým krehkým lineckým cestom a tvarohovou plnkou. Chutili výborne a s čerstvým ovocím veľmi osviežujúco. Odporúčam. Vrelo! :)

Ingrediencie košíčky /asi na 16ks tartaletiek s priemerom 10cm/:
  • 4 žĺtky
  • 480g hladkej múky
  • 300g masla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 160g práškového cukru
Ingrediencie tvarohová plnka:
  • 4 vajcia
  • 700g jemného tvarohu
  • 180g práškového cukru
  • 1PL citrónovej šťavy
  • 80g masla
  • 1 balíček vanilkového pudingu v prášku
Ďaľšie potrebné ingrediencie:
  • čerstvé ovocie na ozdobenie

Postup: Z ingrediencií vymiesime cesto, ktoré necháme asi hodinku odležať v chladničke. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku ako keď robíme klasické linecké koláčiky. Vykrajujeme kruhy, ktoré sú väčšie ako formičky (ja používam misku) a tie potom vtláčame do formičiek. Dáme do chladničky na chvíľku stuhnúť a zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku. Vymiešame tvaroh, cukor, citrónovú šťavu a žĺtky z vajec. Maslo rozpustíme, necháme mierne vychladnúť a zapracujeme do tvarohovej masy. Do tvarohu primiešame vanilkový puding a nakoniec tuhý sneh vymiešaný z bielkov.Tvarohovou plnkou naplníme košíčky až po okraj. Pri pečení sa plnka nafúkne, ale po vychladnutí splasne. Dáme do rúry vyhriatej na 180st. a pečieme do zlatohneda približne 20-30 minút. Necháme vychladnúť a vyberieme z košíčkov. Ozdobíme čerstvým ovocím.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára