Nepečená tvarohovo-broskyňová torta
Nepiekla som tvarohovú tortu s broskyňami. Šľahačku na vrchu som si neodpustila, vy si ju kľudne odpustite, ak máte mať potom výčitky. ;) Nenapiecť je teraz v kurze, nechcem zaostávať. Ale prečo nie? Zdravé, rýchle a chutné zároveň - ťažko nepodľahnúť! :)
Ingrediencie korpus:
- 200g maslových celozrnných sušienok
- 120g masla
Postup korpus: Maslové sušienky rozdrvíme v stojatom mixéri alebo valčekom a zmiešame s roztopeným maslom. Dno tortovej formy si vystelieme papierom na pečenie a naň utlapkáme sušienkovú zmes. Odložíme do chladničky.
Ingrediencie plnka:
- 400g jemného tvarohu bez hrudiek
- 6PL práškového cukru alebo podľa chuti
- 180g kyslej smotany
- 15g želatíny na stuženie krémov
- 5PL vody
- 1 konzerva alebo pohár zaváraných broskýň
- 250g smotany na šľahanie
Plnka postup: Tvaroh s kyslou smotanou vymiešame a pridáme cukor. Ja som pridala 6PL, ale najlepšie podľa chuti aby sa vám plnka nezdala moc kyslá alebo moc sladká :) Želatínu v menšom hrnci zmiešame so 4PL vody a necháme 10min. napučať. Potom na miernom ohni želatínu roztopíme, nemusí vrieť. Ešte do teplej primiešame 1-2 lyžice krému a nakoniec premiešame so zvyškom krému. Broskyne nakrájame na menšie kúsky, necháme odkvapkať a vmiešame do krému. Vylejeme na korpus a necháme stuhnúť. Na vrch torty vyšľaháme smotanu s cukrom a dozdobíme :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára