Korpus ingrediencie:
- 100g maslových sušienok
- 100g masla
Čučoriedkový sirup ingrediencie:
- 1 šálka mrazených čučoriedok
- 3PL kryštálového cukru
- 2PL citrónovej šťavy
- 1 plátok želatíny
Krém ingrediencie:
- 250g mascarpone
- 150g bieleho jogurtu
- 150ml šľahačkovej smotany
- 3PL práškového cukru
- 2PL citrónovej šťavy
- 4 plátky želatíny
Krém postup: Metličkou vymiešame mascarpone, biely jogurt, preosiaty práškový cukor a citrónovú šťavu. Pridáme 100ml šľahačkovej smotany (netreba mixovať na šľahačku) a zapracujeme metličkou. Zvyšných 50ml zohrejeme a do odstaveného pridáme 4 plátky želatíny, ktoré sme si nechali 5 minút napučať v troške vody (pridávame iba plátky bez vody). Necháme vychladnúť a zmiešame so zvyškom krému. Krém rozdelíme na 3 rovnaké časti. Do jedného pridáme uvarené čučoriedky zbavené šťavy, do druhého 2PL čučoriedkovej šťavy a tretí necháme biely. Prvú vrstvu nalejeme na korpus a dáme na cca 10 min. zamraziť. Vylejeme druhú vrstvu, opäť dáme zamraziť a nakoniec vylejeme tretiu bielu vrstvu. Tortičku odložíme na noc do chladničky stuhnúť. Pred podávaním môžme dozdobiť čerstvými čučoriedkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára