Jahodová šarlota
Sezóna jahôd už síce končí, ale zopár sa ich v záhradke predsa len nájde. Z posledných zbytkov jahôd si možete pripraviť túto jednoduchú a chutnú šarlotu :)
Ingrediencie:
- 250g mascarpone
- 100g práškového cukru
- 1/2 balíčka vanilkového cukru
- 1PL citrónovej šťavy
- 250g jemného tvarohu
- 250ml smotany na šľahanie
- 1 balenie stužovača sľahačky
- jahody
- dlhé piškóty
Postup: Spodok a boky misy vyložíme piškótami. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a s tvarohom. Smotanu vymiešame so stužovačom a zľahka vmiešame do krému. Polovicu krému nalejeme na piškóty, poukladáme jahody a potrieme zvyškom krému. Dáme stuhnúť min. na 1 hodinu do chladničky. Pred podávaním ozdobíme jahodami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára