Jablkovo-škoricová bábovka
Dnes to u nás rozvoniava jablkovo-škoricovo. Vôňa zapadajúca do atmosféry jesenného sychravého počasia za oknom. Mám rada kombináciu jabĺk s hnedým cukrom a škoricou. Tentokrát sa u nás táto slávna trojka stretla v bábovkovej forme. Hnedý cukor som si veľmi obľúbila. Oproti bielemu pôsobí nevtieravo, zdravšie a má krásnu zlatú farbu.
Ingrediencie (pozn. 1 šálka = 200ml):
- 2 a 1/2 šálky hladkej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- 1 zarovnanú PL mletej škorice
- 1 a 1/2 šálky hnedého cukru
- 3 väčšie jablká
- 200g masla
- 4 vajcia
Postup: Múku, škoricu, prášok do pečiva a sódu bikarbónu zmiešame. Odložíme. Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Roztopené maslo, hnedý cukor a vajcia vymiešame do penista. Jemne vmiešame suché ingrediencie. Nakoniec pridáme ošúpané jablká nakrájané na malé kocky. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej forme na 180 st. cca 1 hodinu. Necháme vychladnúť vo forme, vyklopíme a pocukrovíme :)
Toto je najlepšia bábovka akú som jedla, u nás TOP :-)
OdpovedaťOdstrániť