V poslednej dobe som od klasického pečenia na plech upustila, no po netradičných tartaletkách, eclairs a mini apple pies som sa rozhodla upiecť klasiku. Po domácky ho voláme "tvarohový strúhaný" a chutí všetkým. Je naozaj jednoduchý, nie je tam moc čo pokaziť, teda dúfam :)
Ingrediencie cesto:
- 400g hladkej múky
- 250g masla
- 150g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 1 žĺtok
- 3PL kakaa /najlepšie tmavé holandské/
Ingrediencie plnka:
- 750g tvarohu
- 250g práškového cukru
- 1PL solamylu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 žĺtky
- 4 bielky
Postup: Ingrediencie na cesto zmiesime a dáme na 30 minút do chladničky. Pripravíme si plnku - žĺtky, práškový a vanilkový cukor vymiešame do peny. Pridáme tvaroh a solamyl. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. (Pozn. - najlepší je jemný tvaroh značky Kapucín, ak sa mi ho nepodarí zohnať tak tvaroh naprv zjemním ponorným mixérom.) Plech vymastíme a vysypeme múkou. Na spodok postrúhame na hrubom struháku polovicu cesta, nalejeme plnku a navrch postrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme pri 190 st., skontrolujeme špajdlou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára