Ingrediencie odpaľované cesto:
- 100ml mlieka
- 100ml vody
- štipka soli
- 10g kryštálového cukru
- 80g masla
- 125g múky
- 4 vajcia
Odpaľované cesto postup: Mlieko s vodou, soľou, cukrom a maslom necháme zovrieť. Odstavíme a pridáme múku. Vzniknuté cesto odpaľujeme v hrnci na miernej teplote cca 2 minúty kým sa nezačne odliepať od stien. Cesto necháme vychladnúť a po jednom postupne vareškou primiešame vajíčka. Cukrárskym vreckom nanášame menšie pásiky na plech vystlaný papierom na pečenie. Eclairs počas pečenia napuchnú. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. Po 10 minútach vopcháme do dvierok rúry varechu aby unikala para a pečieme ešte cca 30-40 minút do hneda. Po vytiahnutí prepichneme špajdlou aby unikla para a eclairs nesplasli.
Ingrediencie vanilkový krém:
- 4 žĺtka
- 60g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 40g solamylu
- 480ml mlieka
- 15g masla
Vanilkový krém postup: Žĺtka s cukrom a solamylom zmiešame v miske. Mlieko necháme zovrieť a postupne vmiešame do zmesy. Varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť a nakoniec zľahka primiešame maslo. Na spodnej strane eclairs pomocou špajdle vytvoríme 3 otvory do ktorých pomocou cukrárskeho vrecka vtláčame vanilkový krém. Necháme stuhnúť v chladničke.
Ingrediencie čokoládové ganache:
- 100g čokolády na varenie
- 75ml smotany na varenie
- +5g masla
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára