Táto mi veľmi chutí. Zistila som, že je vlastne bezlepková, mleté orechy suplujú múku. Skúšala som aj iné ovocie, ale čučoriedky v kombinácii s orechami sú top! :)
Ingrediencie korpus:
- 6 vajec
- 120g práškového cukru
- 1 malá lyžička nerozpustnej kávy
- 120g mletých orechov
Korpus postup: Vymiešame žĺtky s práškovým cukrom, pridáme kávu, mleté orechy a sneh z bielkov. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme na 180st. asi 35-45 minút. Vychladnuté rozrežeme na dve časti.
Ingrediencie plnka:
- 250ml kyslej smotany
- 120g práškového cukru
- 130g mletých orechov
- zavárané čučoriedky
Plnka postup: V miske zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a orechmi, netreba mixovať. Polovicou plnky potrieme prvý plát, poukladáme odkvapkané zavárané čučoriedky, dáme druhú polovicu plnky a druhý plát.
Šľahačka: Vrch torty potrieme vymiešanou smotanou na šľahanie s 1 lyžičou cukru. Ozdobíme čokoládovými stružlinkami, ktoré vyrobíme z čokolády na varenie. Musí byť zmäknutá a pomocou škrabky na zemiaky robíme stružlinky.
Šľahačka: Vrch torty potrieme vymiešanou smotanou na šľahanie s 1 lyžičou cukru. Ozdobíme čokoládovými stružlinkami, ktoré vyrobíme z čokolády na varenie. Musí byť zmäknutá a pomocou škrabky na zemiaky robíme stružlinky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára