Dobrota bez výčitiek. Pochutí si i nemilovník zdravých mlsnotiek. Moja nad zlato rada pri krájaní znie - menej je viac. V tomto prípade platí staré známe opačne: hladný sýtemu neverí :)
Ingrediencie na korpus:
- 4 vajcia
- 1 hrnček hnedého cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 hrnček oleja
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 2 čajové lyžičky škorice
- 1 hrnček nasekaných vlašských orechov
- 3 hrnčeky nahrubo nastrúhanej mrkvy
Korpus - postup: Vymiešame vajcia s cukrom do peny, pridáme olej, múku, prášok do pečiva a škoricu. Nakoniec zľahka primiešame orechy a mrkvu. Pečieme vo vymastenej a pomúčenej tortovej forme na 180 st. cca hodinu.
Ingrediencie na krém:
- 1 balenie mascarpone
- 1/2 balenia tvarohu Kapucín
- 2 lyžice práškového cukru
- pár kvapiek citróna
Krém - postup: Mascarpone s tvarohom, práškovým cukrom a citrónom vymiešame. 1/3 naplníme tortu a zvyšok použijeme na potretie torty. Posypeme strúhanými orechami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára